ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ




Παιδαγωγικό  εργαστήρι γονέων...

Αγαπητοί ενορίτες
Η Ιερά Μητρόπολή  Δημητριάδος και Αλμυρού στο πλαίσιο των προσπαθειών της για ενίσχυση του θεσμού της οικογενείας και την καλλιέργεια προβληματισμού πάνω σε θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά λειτούργησε πέρυσι σε ενοριακό επίπεδο Σχολές Γονέων.
Μια από αυτές είναι και της ενορίας μας που εδρεύει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού μας .
Είναι δεδομένη η κρίση που περνά η σύγχρονη οικογένεια, η αμηχανία που νιώθουν οι γονείς όταν πρόκειται να μιλήσουν στα παιδιά του για διάφορα θέματα, οι δυσκολίες επικοινωνίας μεταξύ των ζευγαριών, αλλά και η αλλοτρίωση των ηθών που δεν επιτρέπουν το Θεόδοτο αυτό θεσμό να αναπτυχθεί και επιτελέσει τους σκοπούς του.
 Για όλα αυτά η τοπική μας Εκκλησία δεν μένει αδιάφορη. Με τη συνδρομή και συνεργασία του Δρ. Στυλιανού Πελασγού Ιστοριτή, παιδαγωγού και συγγραφέα, έχει καταρτιστεί ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα το οποίο έχετε στα χέρια σας, και απευθύνεται τόσο σε νέους όσο και σε μεγαλύτερης ηλικίας γονείς, όπως επίσης και σε ζευγάρια που ετοιμάζονται τώρα να ξεκινήσουν την οικογενειακή τους ζωή.
Αξίζει να το παρακολουθήσουμε , ώστε και ο θεσμός του γάμου να στηριχθεί, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα ενημέρωσης και καταρτισμού μας πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια σήμερα υπό το φως και της επιστήμης, αλλά και της ορθόδοξης παράδοσής μας. 


Ημέρα Συναντήσεων: Κάθε 2η Τρίτη
Ώρα Συναντήσεων: 18:00
Τόπος Συναντήσεων: Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού.
Έναρξη: 13 Οκτωβρίου 2017







Συντονιστές και ομιλητές

Η ομάδα θα συντονίζεται  από τους:

· Οικ. Σπυρίδων Ν. Παγωνάρη,  προϊστάμενος Ι. Ν.Αγίου Γεωργίου Βόλου

· Δρ. Στέλιο Πελασγό, παιδαγωγό, αφηγητή, συγγραφέα

F Για ορισμένα θέματα θα προσκληθούν ως ομιλητές εξειδικευμένοι ψυχολόγοι   ή παιδαγωγοί

{}[]{}[]{}[]{}[]{}[]{}[]{}[]{}[]{}



ΕΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

 

Ομιλία Μητροπολίτη Λεμεσού για τον Γάμο.


                               {}[]{}[]{}[]{}[]{}[]{}[]{}[]{}[]{}


                             ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Την πρώτη φορά που το παιδάκι σας θα ξεστομίσει μια λεξούλα που εσείς δε του μάθατε ποτέ, σίγουρα θα σοκαριστείτε. Πριν κοκκινίσετε από το θυμό σας, μάθετε ότι τα περισσότερα παιδιά νηπιακής ηλικίας δε γνωρίζουν τη σημασία των λέξεων που χρησιμοποιούν. Απλά τις επαναλαμβάνουν.

Μόλις τα τρίχρονα ή τετράχρονα παιδιά αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ορισμένες λέξεις προκαλούν την αντίδραση των γονιών τους, βρίσκουν μεγάλο ενδιαφέρον στο να τις επαναλαμβάνουν, προκειμένου να ελέγξουν τα όρια τους. Άλλες πάλι κακές λέξεις τους φαίνονται απλά αστείες, γι’ αυτό τις υιοθετούν πολύ πιο εύκολα από εκείνες που τα ενθαρρύνετε εσείς να μάθουν.

Ο τρόπος που επιλέγετε να διαχειριστείτε αυτή τη νέα συνήθεια μπορεί είτε να χειροτερέψει την κατάσταση, είτε να τη βελτιώσει. Αν αντιδράτε υπερβολικά στο άκουσμα μιας συγκεκριμένης λέξης, τότε ενδέχεται να τραβήξει το ενδιαφέρον του ακόμα περισσότερο και να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιήσει μια λέξη που θίγει κάποιον μπροστά σε κόσμο, εξηγήστε του αμέσως ότι στους γύρω του δεν αρέσει να την ακούνε και ότι αν θέλει να σχολιάσει κάποιον, θα πρέπει να το κάνει ιδιωτικά.

Ακόμα και αν δε γνωρίζουν τι σημαίνουν, τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι αυτές οι λέξεις είναι συναισθηματικά φορτισμένες. Φροντίστε, λοιπόν, την πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο, να το αγνοήσετε. Το πιο πιθανό είναι να μη τη ξαναπεί, αν σας δει να μην αντιδράτε. Εάν την επαναλάβει, τότε εξηγήστε του ήρεμα ότι αυτή η λέξη δεν είναι καλή και δεν τη χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας.

Στην περίπτωση που το πρόβλημα συνεχιστεί, βεβαιωθείτε ότι εσείς, ο άντρας σας και οι ενήλικες που περιτριγυρίζουν το παιδί αποτελούν σωστά παραδείγματα. Επειδή, όμως, μπορεί κάποια στιγμή να σας ξεφύγει μια βρισιά, μην αισθανθείτε τύψεις. Παραδεχτείτε γρήγορα το ατόπημά σας και συνεχίστε σα να μη συνέβη τίποτα. Δείτε περισσότερες συμβουλές για την ανατροφή των παιδιών σας στο www.manamia.gr.
Αναδημοσίευση από  logo
AdTech Ad


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου